#Спортна треска е обхванала водещите на #Mатине - Рени и Вяра, а на горещата телефонна линия е популярният спортен журналист и коментатор Огнян Георгиев. Той се превръща в нашите очи и уши в Мюнхен, където заедно с колегата си Камен Петров ще коментират за цяла България дългоочакваната среща на ринга между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа!

Остават два дни до кантара, билети за мача вече няма, а Кубрат ще се подложи на пореден тест за коронавирус преди да излезе на ринга в Лондон. Намира се в супер форма и в безопасен балон, разкрива Оги Георгиев, който поддържа тясна връзка с шампиона и екипа му. Оги е добре познат в средите, след като повече от 16 години е зад микрофона по време на най-зрелищните профеисонални боксови мачове у нас и в чужбина!

Със сигурност ще разпознаете гласа му! 

"В момента с колегата ми Камен Петров, с който ще коментираме мача за вас в събота вечер, се намираме в Мюнхен. Тук не е по-различно от България. Хората спазват на 100% мерките. Пристигнахме 5 дни по-рано по тази причина, за да изкараме задължителната карантина. В петък ще си направим тест, за да използваме едно от условията за извънредно съкращаване на карантината, за да сме на линия за събитието", споделя Оги Георгиев. 

Оги Георгиев с шампионите Тервел и Кубрат Пулеви

Снимка: Личен Архив

Самият Кубрат Пулев ще се подложи на пореден тест за коронавирус днес - три дни преди мача. Оги и Камен комуникират непрекъснато с шампиона и хората от щаба му. Пулев е пристигнал в Лондон в събота.  

Кубрат Пулев излиза на ринга в събота - 12 декември

Снимка: Getty Images

"Там беше направена една специална система - така нареченият безопасен балон за всички, които са замесени в този мач. Кубрат премина успешно първия тест за коронавирус, ще има и още един преди самия мач. Преди заминаването от България си направи и още един тест. Изключително строги мерки за сигурност не само за преките участници, но и за зрителите. Споменахте преди малко, че билетите са  изкупени за секунди. За пръв път в историята се прави нещо подобно в продажбата на билети. Хората, които си купуват билети, трябва да спазват много строги мерки - нямат право да препродават билета, нито да го подарят на някой друг. Ако не могат да присъстват - изгарят. Като се има предвид, че част от билетите достигат до 1000 паунда...", отбелязва коментаторът. 

Оги Георгиев с пионера в женския професионален бокс Десислава Кирова - Дейзи Ланг

Снимка: Личен Архив

Не можеш да купиш и билет за приятели - като изненада, например, освен ако тези приятели не живеят с теб! 

А какви са прогнозите?

"Всички ние в България се надяваме Пулев да победи Джошуа на ринга. Кубрат има опит вече в подобен мач за световна титла. За съжаление преди 6 години загуби от Владимир Кличко, но както самият той казва: Направил си е изводите, оправил е доста грешки, които е допуснал тогава и е готов да изненада всички, които го смятат за аутсайдер в тази среща - като се започне от букмейкърите, специалистите на Острова и много хора, които смятат, че Джошуа е по-качественият боксьор".

Видяхме миналата година, че Джошуа не е непобедим, припомни още спортният журналист.

"Първата му загуба в кариерата бе от Анди Руис, а в реванша не бе толкова убедителен, колкото сме свикнали да го виждаме", аргументира се Оги Георгиев.

Затова и смята, че Кубрат Пулев е способен да даде повод да се усмихнем в края на 2020 година.

Как Кубрат се подготви за този мач?

"Подготовката на Кубрат премина през доста промени. Той трябваше да се готви за този мач в САЩ, за където да замине и да се бият с Джошуа в края на юни на футболния стадион "Тотнъм". Заради рестрикциите покрай пътуванията и проблемите на Пулев с американската виза, той реши да се готви в Германия и Австрия. Но отново обстановката бе усложнена, заради пътуванията и по отношение на намиране на спаринг партньори. Затова той предпочете да остане в България. Финалната част от неговата подготовка премина на високопланинската база "Белмекен", където той имаше спаринг партньори, дошли специално заради него. По моя информация е в супер форма, готов е да покаже най-доброто, което може в своята над 20-годишна професионална кариера", сподели Оги Георгиев. 

Двамата опоненти Антъни Джошуа и Кубрат Пулев по време на пресконференцията през септември

Снимка: Getty Images

За първи път в историята българските спортни фенове ще могат да се насладят на мача чрез набиращия скорост в световен план канал DAZN.bg - стрийминг платформа, в която всеки се абонира срещу месечно заплащане. Освен мача на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, феновете на професионалния бокс ще могат да гледат предстоящите срещи на суперзвездите Канело Алварес и Генадий Головкин - GGG. 

Освен мачовете обаче, феновете ще могат да гледат и пресконференцията на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в четвъртък, както и зрелищното събитие - кантара в петък.

Двамата опоненти Антъни Джошуа и Кубрат Пулев по време на пресконференцията през септември

Снимка: Getty Images

Тогава за последно Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще излязат един срещу друг, очи в очи преди самия мач!

Срещата с Антъни Джошуа е мач №30 в кариерата на Кубрат Пулев. Опонентът му е световен шампион на 4 федерации в тежка категория. Мачът Пулев - Джошуа ще се проведе в зала "Уембли" в Лондон на 12 декември.

А какво още разказа журналистът Оги Георгиев за едно от най-вълнуващите спортни събития за България тази година - вижте в online щредаването на Dir-.bg - "Матине"