Тайсън Фюри никога не е страдал от излишна скромност, а отношението му към съперниците е константа - не се помни да е казал някога, че има шанс да бъде победен от когото и да е.

Циганския крал гостува с видеовръзка в сутрешно предаване на британската телевизия Sky и отговори на въпроси за следващите му мачове.

И, естествено, най-вече за този с Антъни Джощуа, който всеки британец сякаш чака с огромно нетърпение.

"Убеден съм на 100 милиона процента, че ще го победя - отвърна на въпрос по темата Фюри. - Нямам никакви съмнения. Нула.

Та аз съм непобеден в цялата си кариера, вече 12 години в тежката категория на бокса. Два пъти съм световен шампион, като никой не успя да ми отнеме титлите. Загубих ги административно заради една грешка на системата (има предвид наказанието за кокаин, което доведе до това да му отнемат поясите, които бе спечелил срещу Владимир Кличко през 2015-а).

Аз съм първият в историята с две титли, спечелени без загуба. На ринга не мога да бъда надигран и срещу Джошуа няма да е различно. Ще покажа и на него, и на всички по света, защо аз съм истинският световен шампион."

Тайсън държи титлата във версия WBC, докато Ей Джей държи останалите пояси.

Ще защитава този на IBF срещу Кубрат Пулев на 12 декември, а ако успее да победи българина, следва организирането на обединителен мач с Фюри. Очаква се той - естествено, ако на Джошуа не се наложи да иска реванш от Кобрата, за да си върне титлата - да е през лятото или есента на 2021 г.