Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може да уредят помежду си не един, а два мача в рамките на 2021 година.

След като Ей Джей победи Кубрат Пулев с нокаут в деветия рунд, гледа към следващата си цел, а тя е да стане абсолютен световен шампион. Промоутърът му Еди Хърн призна, че вече се водят преговори за мач с Фюри.

Самите боксьори не крият желанието си такъв мач да се състои, а сега става ясно, че Битките за Великобритания всъщност може да са две.

Промоутърът на Фюри - Боб Аръм, ще обсъжда с Хърн плановете, като предложението е първият мач да е в Близкия изток и на стойност 200 милиона паунда.

Потенциален реванш ще е на "Уембли" в Лондон пред 90 хиляди зрители.

"Всички сме "за" такъв мач и това, което трябва да направим, е да го уредим. Единственото, което трябва да се реши, е къде ще е и някои въпроси с телевизионното излъчване. Това е. Всички са съгласни с финансите.

Подписваме съгласие и започваме преговори. Така направиха за мача на Фюри с Уайлдър. Подписаха мача, а след това говориха за финансите. Трябва да уведомим ръководните лица, че имаме сделка и след това ще потвърдим датите, като предполагам, че ще се говори за края на май", обясни Хърн.

През миналата седмица промоутърът призна, че Саудитска Арабия, Абу Даби и Катар са основните фаворити за приемането на първия мач. "Уембли" засега отпада като вариант заради пандемията.