Конър Макгрегър загуби безславно при завръщането си в октагона, след като бе нокаутиран във втория рунд на мача си срещу Дъстин Порие.

Посредственото представяне и многото критики обаче по никакъв начин няма да се отразят на банковата сметка на ирландеца, която ще се увеличи с около 25 милиона долара.

За финансите на Макрегър изходът от мача нямаше особено значение, защото той бе договорил 5 милиона долара само за участието си, както и солиден процент от pay-per-view излъчването на галавечерта.

Очаква се този сериозен процент да му донесе допълнителни 20 милиона долара, поне според първоначалните прогнози. Така за по-малко от два рунда ирландската ММА звезда си изработи 25 милиона.

От другата страна пък Дъстин Порие постигна най-голямата победа в своята кариера.

Американецът обаче ще заработи само 1 милион долара. Не, че сумата е малка, това дори е най-големият хонорар в кариерата му, но няма място за сравнение с хонорара на Макгрегър.

Този милион бе сигурен за Порие преди мача, като в договора му нямаше заложен процент от платеното излъчване на срещата.

За победата си той ще получи едва 50 000 долара като бонус от UFC.

Тази ситуация за пореден път породи доста дискусии сред феновете на бойните спортове за начина на финансиране.

Ясно е, че в случая голямата звезда в галавечерта бе Макгрегър, но от спортно-техническа гледна точка той загуби категорично, но резултатът по никакъв начин не повлия на разликата в сумите, която е 25 пъти.