Чехия срещу Русия - 50-годишната хокейна война

Чехите и руснаците не се понасят на хокей. Да, някои са съотборници в клубовете, приятели извън играта. Но хванат ли стика за националните отбори...

Обратно в новината

Коментари - Чехия срещу Русия - 50-годишната хокейна война | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мачът свърши, чехите паднаха с 3:0 но дир беге не смята да го съобщава.

Пожелавам победи на славянски братя от Чехия.

Абе ти пък къв си славянин. А чехите паднаха.

Моля не подменяйте историята. Август не е януари(относно танковете). Иначе има много велики мачове.

Винаги е имало политика в олимпийския спорт, още в древните гръцки олимпиади това са си били войни без оръжия. Авторът на статията леко се е объркал, но форумните специалисти грешат! Нахлуването на танковете през пролетта е само финала на пиесата, но събитията започват много по-рано, а това че в Чехословакия (да не забравяме словаците!) са видели знак от Бог, за това че са победили СССР на хокей. Грешка разбира се, танковете ги мачкат ( и нашите за наш срам). В тези сблъсъци съм за Чехия, макар че сегашните руснаци не са виновни, Русия на Путин ме дразни силно.

Автора е прекалил с политиката в тази статия с което само потвърждава че спортът напоследък е доминиран от политиката-справка мръсната "допингова" война срещу Русия която спретнаха САЩ и запада!

Абе, Динко, абе Гоцев! Какъв януаре, бе!Войските от Варшавския договор (без Румъния) влязоха в Чехословакия август 1968!! Но това Фейсбук поколението не чете.

Като пишете статия, би било добре да проверите хубаво фактите, за да не се получават... безсмислици, танковете влизат и слагат край на Пражката пролет на 20 срещу 21 август 1968, а не януари.

Дали у нас се пише за спорт, политика, музика, театър и т.н. с повод и без повод ако случайно в темата е замесена Руся се споменава, Чехия 68 и Унгария 56. Да това са тъмни страни от историята и едва ли Русия се гордее с тях. Но защо наште "велики" журналисти и медии, най вече, като п-ки мълчат за зверствата и погромите които САЩ правят по света, за десетките, а може и стотици милиони за един век назад пряко или косвено избити от тез по целия свят. Няма да пишете защото сте дребни, продажни душици, мишоци.

Словаците ги биха позорно - от 0:2 на 3:2. Можеха пак да ги бият. Страна с 5 млн. население в центр. Европа.

Kalin

Винаги съм бил за Чехословакия в тези мачове после за Чехия и Словакия но.......сега нещата са други.Този път ще съм за СССР или по точно Русия.И стига сте намесвали политиката в тия неща!

Лъжеш. Тъпо е.

Хокеят е може би единствената игра в която е нормално да се уважават изключителните играчи на противника. Руснаците много уважат например Уейн Грецки (то кой ли не го уважава), даже са му викали галено Ваня.

Хашек беше невероятен вратар. Все пак е бил трениран от Владислав Третяк, който пък е Уейн Грецки на вратарите. Третяк е приет в Залата на славата на НХЛ без никога да е играл там.

Няма значение от кой е трениран бе, паляк!! Добър е защото си е Хашек!! А конкретно за тази Олимпиада-руските свине стигнаха дотук, защото в повечето отбори с които играха отсъстват най-добрите хокеисти, които са в разгара на сезона в НХЛ!!

Ти не си у ред, батка! В момента голмайсторската листа в НХЛ изглежда така: 1. Александър Овечкин (Русия) 2. Евгени Малкин (Русия). 3. Никита Кучеров (Русия) А познай кой от тримата играе в олимпийския им отбор.

Топ 3 на голмайсторите в НХЛ : 1. Александър Овечкин (Русия) 2. Евгени Малкин (Русия) 3. Никита Кучеров (Русия) Кой от тях според вас играе в олимпийския тим на руснаците?

забравяш или в помийната литература по която си дресиран явно липсват факти. В края на 70-те, може и началото на 80-те не помня точно имаше мач на СССР срещу сборен отбор на най-добрите професионални играчи от САЩ, Канада и Швеция. Накратко, великите професионалисти отнесоха як пердах.

Надявам се за финала - Русия-Канада да напишете малко история. Навремето се е считало за чудо ако някой отбор победи СССР. Но все пак е имало чудеса. Най-странното е, че топ играчите на СССР са желаели да играят в HХЛ, но не са ги пускали. В руските лиги са играли без пари.

вече едните играят в НХЛ, а канадци и други играят в КХЛ-руската лига.

За пари, но и поради липсата на конкуренция в СССР. Имаше два-три добри отбора навремето, ЦСКА, Динамо, и няколко др. Останалите бяха слабаци. В НХЛ има голяма конкуренция и повече хъс за игра.