Бразилците го нарекоха Българския Пеле

На 67-годишна възраст от този свят си отиде футболната легенда Павел Панов.

Обратно в новината

Коментари - Бразилците го нарекоха Българския Пеле | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм от Берое и за 1 път чух и гледах Павел Панов на финал за купата на Съветската армия срещу Берое. Бях на 7-8 години. Берое повече пред пълните трибуни на Васил Левски, но Павел Панов върна Левски в мача и ни попиля след това сам. 4-1 за Левски с 3 гола на Панов. Уникален футболист. От където пипнеше топката, от там я вкарваше. КЛАСА !!!! От интервютата му си личеше и класата му като човек. Скромен, възпитан, винаги на ниво. Поклон !!! Фен на Берое Стара Загора :(

Нека да кажа нещо важно за живите все още легенди -на възраст след 50 един бивш елитен спортист трябва да внимава за хранене алкохол ,пушене и двигателна активност толкова колкото на времето за спортния режим!!

Погледнете снимката на Павел Панов - че това е Един втори Левски ... каква прилика само ...

ЦЕСЕКАР съм. Но никога не деля Истинският Футболист на "наши и ваши". Павел беше Повече от Джентълмен - Сромен и Човечен. Изключително възпитан и Хрисим ЧОВЕК. Даже е като беше Агресивен Футболист, търсейки Гола и Атракцията, пак си личеше че го Прави с Любов към Играта. Представител на Най-хубавите Български времена на Футбола. --------- Не го познавам лично, но ми е Много, много Тъжно ...

Аз съм на 60 години и от както се помня съм цесекар, но бях привърженик на истинското ЦСКА! Удоволствие беше да гледаме Панов, Гунди, Котков, Начко Михайлов, Денев, Божил Колев, Паро, Зафиров Иван, Стоян Йорданов, Цецо Атанасов, Кирил Ивков, Жеков, Димитър Пенев, Марашлиев,Конника без глава, Фара, Иван Притъргов ......сега дори вече не им знаем имената на сегашните "наемници"....няма клубна чест, няма джентълменство.....има само пари и няма футбол.........само далаверки и уговорки......да си гледат уредените мачове! Вечна му памет на Панов и лека му пръст!

отиде си още един от последните останали истински футболни рицари на честта и спорта. Почивай в мир

АЗ СЪМ ОТ ПО-СТАРИТЕ ЛЕВСКАРИ, но виждам,че цесекарите са с по-бистра памет от левскарите. Те са с повече коментари за смъртта на този велик футболист, истински спортсмен и добър приятел на Гунди !!! Поклон и вечна му памет !!!

като се замислих, след Гунди няма по-велик от него в Левски, може би Сираков, но според мен не

Mи, чети и другата( първата ) статия за легендата! Cветла му памет!

Ники

Майка ми му беше учителка. Павката беше страхотен човек и вечна му памет. Аз също съм от ЦСКА, но скърбя за него. Сегашните дришльовци(вкл. онзи с ракетата) нямат нищо общо с неговото поколение спортисти!

Почивай в мир , велик футболист

Поклон, Пальо. Достоен и уважаващ съперниците футболист на Левски и треньор. Почивай в мир!

Цесекар съм и не мога да се въздържа да не кажа ласкави думи и спомени за великия Български футболист Павел Панов.Велик и като футболист и като човек.Поклон пред паметта му.

Аз съм фен на ЦСКА, от тези, които са вече над 50 годишни. Мой идол беше Г. Денев, а в Левски на същата позиция бе П. Панов. Изключителен футболист, интелигентен, с магически докосвания на топката. След кариерата му от интервюта съм останал с впечатление за добър и стойностен човек. Вечна му памет !

сега дървета растат по трибуните на техния стадион и на никой не му прави впечатление

И аз съм цесекар , но не мога да не уважавам Павел Панов . Истински човек и великолепен футболист . Почивай в мир !

Мачът с Бразилия, който се споменава всъщност беше на Б националния отбор, докато Бразилия си игра с титулярите като само Пеле влезе като резерва. По това време България имаше 4 национални отбора при мъжете - "А", "Б", олимпийски и железничарски

Също съм от ЦСКА. Моите съболезнования на близзки и роднини на Павел Панов.

Като ученик, в града ни беше дошъл Левски Спартак за приятелска среща. Избягахме от час да гледаме мача. Павел Панов беше контузен, мисля със счупен крак и от пейките разадаваше автографи. Пазея този автограф на едно листче закичено в стария ми паспорт. Неописуем момент и скъп спомен за цял живот от един наистина велик футболист. Вечна памет , на човека които винаги съм уважавал !

Бог да го прости! Не само прекрасен футболист, много добър човек. Трогната съм от добрите думи за Павел и от привържениците на ЦСКА, нека бъдем коректни и почтени както в мислите си, така и в поведението си. Всички сме гости тук на земята. Почивай в мир, Павка.

В БГ има футболисти, макар и не много, мразени и от левскари и от ЦСКА-ри- Малката Перука например... Но ама и такива , които са уважавани и от двете страни и Пачата е един от тях. Прякорът му Пача не идва от там , откъдето си мислите, а от името- на галено Павка- Пачо и от там Пача Спомням си мача с ЦСКА 1974 пред 55000 зрители на стадион "Васил Левски" 89-та минута ЦСКА водеше с 1:0 и Панов изравни с най-красивата задна ножица , която съм виждал като натресе топката на височина не по-малко от 2,5 метра от около 8-10 м разстояние. Само две минути по-късно Жеков наби гол, който също не съм виждал никога- снаряд в горния десен ъгъл от 45 метра при абсолютно неподвижен Стайков на вратата- Стадиона щеше да падне- 25 000 още викаха за техния гол, когато другата половина побесня. От тогава минаха много години -резултата отдавна е избледнял и е без значение , но двата гола се помнят. Почивай в мир, Пачо....

Стайков имаше изключителен рефлекс, но беше късоглед и далечните топки ги пускаше

в статията е пропуснато, че за да играе България на полуфинала срещу руснаците и да ги победи с 3-0, в групата България победи Германия, Испания и Франция, нещо тотално немислимо сега.

Почивай в мир Пальо.

Поклон! Още помним незабравимите голове с левачката-особенно от пряк-свободен удар.-тъжен ден-19.02.-денят на ЛЕВСКИ!

RIP

Фен съм на ЦСКА откакто се помня! Гледал съм Панов в действие, и независимо, че играеше за Левски, винаги съм го харесвал като футболист. От изявите му по медиите съм останал с впечатлението, че е скромен и добър човек! Днес между футболистите ни много малко са като него! Почивай в мир, Пальо!

Бог да го прости! Голям футболист, и скромен, добър, човек! Почивай в мир! Благодарности за топлите думи на двамата привърженици на ЦСКА по-долу! 61-годишен левскар

Един от най-интелигентните и скромни футболисти в цялата ни футболна история! Изключително уважаван от нас, привържениците на ЦСКА! Залко, че след края на състезателната си кариера доста занемари грижите за здравето си - пушеше много, говори се, че си е и пийвал малко повече, отколкото трябва... Почивай в мир!