Съдът призна ЦСКА за официален наследник на АС-23

Шефовете на ЦСКА вече имат съдебно решение, според което тимът е наследник на АС-23. Това ще предизвика референдум за името на тима, към което може да се добави абревиатурата, пише в днешния си брой вестник "24 часа", цитиран от БЛИЦ.

Обратно в новината

Коментари - Съдът призна ЦСКА за официален наследник на АС-23 | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да и Черно Моря е наследник на ФК Тича Варна

Единственият български клуб постигал двуцифрена победа над Левски - на 22 януари 1939 г., в среща от турнира за Коледната купа на вестник „Спорт“, АС-23 разгромява сините с 11:4 на игрище Левски.

АС не е никаква абревиатура, ами си значи задник - ass - и напълно ще им ходи на червените говеда

До феновете на "отбора на народа": Пичове, объркали сте се, това не е отбора на народа. Е, ако Евгени Бакърджиев, Георги Марков и ред други политици са народа - тогава да. Ама това си е отбора на властта, лошото е че сега властта се смени и почва страданието !

И кво, чорбата с корени от Подуяне хахаха

NO TE PONGAS BRAVO TE ENSEÑO DOLORES !!!

Съгласен съм да приема че АС-23 са наши праотци

Тихомире,прост си като дънер,всъщност си мангал,нали...

Както се изрази един наш сънародник преди няколок дена - "Да вземат да добавят към името си и Реал М. Така ще имат и девет титли на европейските шампиони!"

Kakто виждате,Бай ви Ганя се занимава с измами и затова ви се връща на вас феновете на Лески,вас най мн.ви боли,че като ви дадоха преди няколко години стадион Г.Аспарухов така под масата ви е добре,(Батков-курво)не плаща наем,а що ние да не си прибавим АС-23 към името ЦСКА.

Младежи, въпроса опира до имоти - мястото, където се намира сегашния стадион на ЦСКА е собственост на футболния клуб "АС-23"(АС е абревиатура от "Атлетик" и "Слава"). Като правоприемник ЦСКА наследява пасивите и активите на предишния собственик, няма да плаща за базата и ще си построи нов стадион на това място. В допълнение, доколкото знам, това място е продоставено за ползване на "АС-23" от Софийска община за вечни времена.Ако някой има повече иформация нека сподели.Защото може и да бъркам.

Народът не сте само вие двамата, уважаеми господа, нито привържениците на синия отбор от квартал Подуене и околните цигански махали! Народ е едно много широко понятие и когато го използвате, трябва да го правите разумно и отговорно. Историческите извори (документи) доказват, че до отбора от май 1948 г. се стига след няколко последователни обединения на различни футболни клубове. Началото си тези обединения водят именно от АС-23, така че ЦСКА от 1948 г. е косвен наследник на офицерския клуб. Твърдението за създаването на ЦСКА посредством някакво партийно решение и като изолиран акт през 1948 г. е чисто и просто една от неистините, сътворени през годините от сините футболни апологети с не особено здрав разум. А дали за рождена година ще се счита 1948 или някоя друга, ЦСКА винаги ще бъде истинската и постоянна величина в българския футбол и спорт, носител на ценности и традиции, успехи и гордост, имащ привързаността и любовта на поколения истински българи!!!

Против новото име съм. ЦСКА си е марка, наложена с времето, не ни трябват 25 години чужда история. Не ни трябват и 2 купи в повече! И без тях сме номер 1 в БГ. Да не говорим, че 25 години и 2 купи отгоре биха само развалили статистиката, като най-успешен клуб на всички времена в БГ. Ще размият постиженията. Ако се сменя име на отбор, нека изчистят името на Апостолът, да не позволяват отбор да го срами и позори.

много си прав! по всякакъв начин драпат да си продължат изкуствено историята, както и изкуствено са създадени и да си присвоят още някоя титла,купа, победа над Левски и т.н. Това което сега правят е все едно да заколиш прадядо си и после да му носиш медалите и да му ходиш на гроба. За толкова време не разбраха, че това което прави един отбор велик не е статистиката с многото титли, а истинската история и любовта на публиката, а тя не се печели така лесно. Затова дори и в толкова трудни за Левски времена нашият отбор пак е най-велик! сега съм сигурен,че след това мое мнение ще ореват целия форум и ще има пак неграмотно написани изказвания с обиди,но нека си злобеят и да се радват на новото си име...

за историята с уважение,но важно е какво ще се случва днес и в бъдеще

говеда,пак вие ли сте народа ?

moket1

Не беше ли 5 май 1948 ;)