Това ли е краят на пътя за Федерер?

Тенисът може би трябва да се подготви за раздяла с най-символната си фигура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека да поиграе още. Голям кеф е да гледаш как Джокович го бие,дори когато е в супер форма и всички го подкрепят. Ноле е най- великия , а и си е нашше момче.

Ерата свърши сбогом Фед

И шоуменчетата ще се убедят скоро, още в началото на 2021-ва, колкото и да им се щеше друго...

Разсъждения на база пълна липса на информация! И е съвсем нормално след такава операция, при напълно неясен каландар на турнирите и никаква последователност на настилките, Федерер да предпочете да не играе в селдващите месеци. Всеки на наегово място би го направил. В този човек има поне още 2-3 години супер тенис ако е здрав! Журналистите го отписвахте няколко пъти. А Рафа Надал да не говорим колко пъти е отписван от журналисти и "специалисти"! Ако това което пишехте през годините се сбъдваше, Рафа щеше да е прекратил кариерата си пред 10 години, а Роджър преди 5! Но не се случи! Очевидно не разбирате от това за което пишете!!!!

Според мен Роджър ще играе на поне още 3-4 турнириа от Шлема. Преди 2-3 години Уникуо му дадоха 300 млн. долалара да им носи логото. Малко е съмнително в договора да пише, че може да се откаже по всяко време. Още повече, че новината за бавното му възстановяване след операцията дойде точно ден след като организаторите на US Open обявиха при какви условия ще се участва в турнира. Няма начин Федерер да стои 4 седмици в общежитие с другите играчи!!! Далече от семейството си. Има поне 10-ина играчи, които нямат нужда да се подлагат на това и които са си заслужили правото да избират. Но хората на Федерер видяха колко негативна беше реакцията, когато Джокович директо тегли една ... на американците и мерките им. Та затова швейцарецът излизе с далеч по-дипломатично решение на проблема. Все пак за феновете в Ню Йорк той е Бог.

Компетентно и логично мнение.

Само един журналист може да напише толкова много изречения за съвсем естествен процес като края на кариерата на един спортист па бил той и Федерер. Жив и здрав да е да продължи смислено живота си.

Роджър без теб тенисът никога няма да бъде същия. А всички неудачници по-долу които си позволявате да мърсите името му вземете да се гръмнете. Толкова сте дребни и нищожни, че чак вие самите не можете да се понасяте.

Нормално е особено на тази възраст в тениса спортистът да се откаже от активна дейност. Федерер ще липсва на феновете си и на тениса като цяло. Но тенисът ще продължи и ще има нови талантливи звезди. Явно не познаваш историята на този спорт и големите имена, оставили и оставящи големи следи в него. А и езикът ти не е на фен на тениса.

Стар и досаден, но за сметка на това - алчен. Що е то? (Дядо Родж).

Факт е, че е алчен. За да участва в някои благотворителни турнири е искал по 1 млн. $ за присъствието си само :) Голям спортист, но и мен вече започна да ми писва от него. Хайде Надал да е следващия.

Най-после! Аман от стари куци коне.

Даааа! Чао, дядка!

Федерер е от спортистите, които са спечелили в пъти повече пари от реклами, отколкото от самите тенис турнири. Такова решение за оттегляне той не може сам да вземе от раз, без да уведоми спонсорите си, а те ще го принудят да играе максимално дълго, защото е тенис икона и печелившо лице, каквото не се появява всеки ден. Прибавете това, че всички ще му дават уайлд кард, дори да изпадне от класацията. Със сигурност един ден оттеглянето на Федерер ще е грандьознен спектакъл, какъвто не е виждан досега.

Което ще е само още едно доказателство , че нищо не е така, както изглежда, - чист спорт, железни хора, играта и.т.н.

Ще се завърне, поне за 1 г още. Сега ще го назобят да може да вземе 1 шлем догодина. Това ще е. Иначе респект за Федерер, много е постигнал, но малко множко станаха тези мистериозни контузии на коляното и оттегляния за по над половин сезон и после се връща и мачка.

Аз мисля, че ще се върне в Австралия 2021. Ще играе на високо ниво, но ще е трудно, много трудно да спечели. Стискам му палци, да направи още няколко силни турнира през 2021. Предполагам, като направи 40г., ще заговори за отказване. Зависи от моментната форма и дали е спечелил някой турнир. Голям шлем не знам дали ще вземе вече, но дано спечели поне 1-2 турнира още. Ще ми се да има още 1-2 запомнящи се мача с някой от топ 3. Голям кеф е да гледам негови мачове. Има хора, които го мразят и плюят. На такива ще кажа - и аз не съм голям фен на Надал или Джокович, но ги уважавам всичките, защото са велики спортисти и правят наистина голямо шоу и запомнящи се мачове! Без злоба е по-добре, гледайте и се наслаждавайте :)