Единственият гимнастик в света, който е участвал на 6 олимпиади, ще се нагърби със задачата да бъде експерт във ведомството на Мариана Георгиева, която пък ще отговаря основно за младежта. Снощи тя присъства на първото спортно събитие в новото си амплоа. Тя изгледа на живо четвъртия финал от баскетболното ни първенство между Левски и Лукойл Академик, предаде novsport.

"Сметнах, че е необходимо да има приемственост на това, което правихме през тези 50 дни с Петър Стойчев и с екипа, който имахме. Искаме да направим някои промени за олимпийската подготовка, да решим проблема със Закона за обществените поръчки. Министър Георгиева ще поеме младежта, а аз и екипът, който е за спорт за високи постижения, най-вероятно ще се насочим към спорта. Не казвам, че съм най-големият капацитет, има хора, които са дългогодишни служители и помагат. Аз сам не мога да реша нищо и да нося спорта на гръб. Това трябва да е ясно. Но ще направя всичко възможно, след като е гласувано такова доверие към мен", откровено сподели Йовчев.

Той даде да се разбере, че ако не се справя с работата си така, както на него и на хората им се иска, ще си тръгне.

"Знам, че няма как да удовлетворя всички. Ако хората сметнат и аз самият преценя, че не се справям добре, сам ще си тръгна. Тук съм, за да свърша нещо, което виждам, че народът иска. Ако не се справям добре, ставам и си тръгвам."