Болт заяви това в отговор на твърденията, че не иска да се състезава с Джъстин Гатлин. Американският атлет, който изтърпя две наказания за допинг, се намира в страхотна форма през тази година и държите най-добрите постижения за сезона в двата спринта - 9.74 и 19.68 съответно на 100 и 200 метра.

Феновете на атлетиката поискаха да видят Болт да се изправи срещу Гатлин, но до момента това не се случва и американецът заговори, че олимпийският шампион се страхува от него.

"Гатлин доста говори напоследък. Той доказа, че може да бяга бързо и е готов. Ще бъде доста интересно на Световното първенство. Чакам с нетърпение да се съревновавам с хора, които говорят. Защото понякога те могат да изглеждат наистина глупави, ако не докажат приказките си", коментира Светкавицата, цитиран от БГНЕС.

"Уплашен? Когато хората казват това, аз се смея. В спорта съм от години и никога не съм избягвал друг спринтьор. Когато е трябвало, съм излизал на пистата и съм показвал, че съм най-добрият. Когато отида в Пекин, ще бъда готов и тогава ще стане ясно кой е номер 1", допълни най-бързият човек на планетата.