Арената ще е втората най-скъпа в спорта, като само удивителният стадион-малко градче, на бейзболния "Ню Йорк Янкис" (2,3 милиарда долара) остава недостижим.

Историческото събитие не се оценява само в пари, въпреки че стадионът наистина струва умопомрачителна сума. Лас Вегас никога досега не е бил дом на сериозен спортен отбор от някоя от големите лиги на Щатите, а сега там се настанява "Райдърс".

Тимът бе в Оуклънд, Калифорния във всеки сезон на Националната футболна лига след 1960 г. и е един от най-популярните. Протестите срещу преместването на франчайза във Вегас са сериозни, но то е факт.

Стадионът ще е с 10 нива, изцяло покрит, отвътре изграден в сребърно и черно като основни цветове, а отвън - в специално покритие, наподобяващо злато и искрящо под слънцето на Невада (както може да се види от проекта).

Футболната федерация на САЩ вече твърдо заяви, че ще включи новото бижу в Лас Вегас като актив за номинацията на страната за домакинство на Мондиал 2026 в европейската разновидност на играта.