Звездата на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин изпревари легендата Яромияр Ягър и вече е голмайстор №3 в историята на НХЛ. Руснакът, когото феновете на столичани наричат просто Алекс Велики, заби гол №767 при победата с 4:3 след изпълнение на дузпи срещу Ню Йорк Айлендърс.

Това бе неговото 37-о попадение от началото на сезона. Руснакът се нуждаеше от 1256 мача, за да стигне дотук, докато чешката икона изигра близо 500 мача повече (1733), за да реализира своите 766 попадения.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ГЛЕДАЙТЕ ТУК ->

36-годишният Овечкин вече изостава единствено от Уейн Грецки (894 гола) и Горди Хоу (801). Грецки се нуждаеше от 1487 мача, за да окупира върха, а Хоу е вкарал своите голове в 1767 двубоя.

“Продължавай да бележиш. Продължавай да вкарваш, защото както знаеш, все още не съм се отказал от хокея и има шанс да реша да се върна в НХЛ, за да те подгоня”, каза шеговито в поздравителното си видео 50-годишният Ягър, който в момента играе за Кладно в родната си Чехия - отбор, на който е и собственик.

Антони Манта вкара за домакините още в първата част, но нюйоркчани постигнаха обрат във втората третина, когато голове на Брок Нелсън и Кайл Палмиери ги изпратиха напред в резултата.

Аксел Джонсън-Фялби и рекордното попадение на Ови върнаха Кепитълс напред, а Андерс Лий прати мача в продължени с гол две минути преди края. В допълнителното време голове нямаше, а след това двата тима изпълниха общо 16 дузпи, преди Вашингтон да стигне до победата след гол на Манта и спасяване на Витек Ванечек.