Американският бейзболист Джъстин Търнър се забърка в огромен скандал, след като бе на терена въпреки положителния си тест за коронавирус.

Той бе част от решителния мач за титлата между неговия Лос Анджелис Доджърс срещу Тампа Бей Рейвс до осмия ининг, когато стана ясно, че всъщност тестът му за коронавирус е положителен.

Търнър веднага бе пратен от резервната скамейка в трибуните, където догледа мач сам от специално отделена кабина в ложите.

След края на мача, който донесе първа титла на Доджърс от 32 години, Търнър изобщо не се съобрази с положението си, а нахлу на терена, за да празнува със своите съотборници. Той не носеше маска, като се прегръщаше със воите съотборници, дори си направи и доста снимки с фенове.

След мача Търнър дори се прибра в хотела с клубния автобус, като от отбора не му бяха осигурили специален превоз. Въпреки безумните действия на самият бейзболист и клуба, наказания няма да има.

"Всички правим грешки. Това са неочаквани обстоятелства и то в такъв момент за клуба. Разбирам грешките им, но се надявам да успеят да си вземат поука от тях.

Надявам се и самият играч добре да обмисли какво е направил. Нека той бъде пример за младите с доброто си поведение в бъдеще", сподели директорът на Лигата - Робърт Манфред.

Грешникът Джъстин Търнър пък побърза да се извини на всички, като заяви:

"Бях под влиянието на емоциите. Исках да сляза на терена, за да се снимам със съпругата си около празненствата.

Всичко обаче се обърка. Свалих маската си само за снимката, иначе имах такава. Може би трябваше да изчакам теренът да се изчисти.

Извинявам се на всеки, който е бил на игрището по това време", заяви той, опитвайки се да замаже гафа.