Боряна Калейн и Катрин Тасева започнаха силно Световната купа по художествена гимнастика в София.

Грациите ни представиха съчетанията си на обръч и топка, които им отредиха първо и пето място във временното класиране.

Боряна Калейн допусна някои неточности в своите композиции, но въпреки това получи оценка от 25.100 на обръч, както и 26.250 на топка. Така тя оглави временното класиране.

"Въпреки, че имаше неточности и в двете съчетания, аз съм доволна, защото успях да запазя концентрацията си. Това е нещо, което на мен най-много ми пречи по време на състезанията. Разсейвам се понеже съм много емоционална. Радвам се, че успях да превъзмогна този момент. Емоцията в София е невероятна. За жалост не беше допусната публика в залата, но ние сме сигурни, че те ни гледат пред екраните и ни подкрепят. За състезатели като мен, които обичат да се докосват до публиката със съчетанията си е доста голямо предизвикателство. Надявам се това да е временно и скоро нещата да се върнат по стария начин. Въпреки неточностите съм доволна, започвам да се чувствам по уверена в себе си. Мисля, че до олимпиадата нещата ще са се получили. Надявам се утре да покажа повече, отколкото успях днес", сподели пред BTV Боряна Калейн.

На второ място във временното класиране се нареди Линой Ашрам от Израел също с общ резултат от 51.350.

Трета се нареди Алина Харнаско (Беларус) с 49.900 (24.650 точки на обръч и 25.250 точки на топка), следвана от сънародничката си Анастасия Салос с 49.650 (25.500 и 24.150). Пета до момента е другата българка Катрин Тасева със сбор от 47.350 точки след оценки 22.950 точки на обръч и 24.400 на топка.

Тасева сгреши в края на съчетанието си с обръч, в което имаше и други неточности. На топка също имаше леки грешки.

Композициите на бухалки и лента са утре, като сборът от точките на всички уреди ще определи шампионката в многобоя.

Снимка: БТА