Огромна драма беляза шестият етап от "Giro d'Italia", колоездачната обиколка на Италия.

Изключително вълнуващият етап от Палми до Скалеа в сърцето на областта Калабрия, бе решен от фотофиниш. 192-километровият етап бе с предимно равен терен, комфортната заона на изявените спринтьори, които в последните метри подариха истинско шоу на публиката със спринта си.

Той бе спечелен от французина Арно Демар от тима на "Groupama-FDJ", който пресече линията заедно с австралиеца Кейлъб Юън от "Lottо-Soudal".

В първия момент наистина изглеждаше, че двамата преминават през финалната линия заедно, но намесата на фотофиниш показа, че Демар е с около сантиметър и половина пред своя опонент.

Иначе финалният спринт стартира Марк Кавендиш - кралят на тези победи, но опитният британец, който бе и фаворит преди етапа, бе прихванат метри преди финала и остана на третото място.

Така от началото на Джирото, Арно Демар спечели два етапа, петият и шестият. Два спечелени етапа има и самият Кавендиш.

Както знаем обаче, "розовата фланелка" се решава в планиските етапи, където на сцената излизат истинските фаворити за крайния успех.

В генералното класиране към момента води испанецът Хуан Педро Лопес от "Trek-Segafredo" с общо време от 23:23.40 часа, следван от немеца Ленард Кямна на 38 секунди и естонецът Рейн Таармяе на 58 секунди.

Днес надпреварата продължава със смесения етап между Диаманте и Потенца, а колоездачите ще навлязат в първите възвишения на Апенините.