Хабиб Нурмагомедов предприе брутална атака в социалните мрежи срещу президента на Франция Еманюел Макрон.

Повод за тежките думи на шампиона, който се отказа миналия уикенд от кариерата си в ММА, е изкаване на френския държавен глава.

Макрон обяви "по-строги действия" срещу крайния ислямизъм в страната, след като учителят Самюел Пати бе обезглавен на улицата в Париж от мюсюлманин.

Президентът обяви, че "ислямският сепаратизъм заплашва да завладее някои общности и региони в страната".

"Нека Всевишния обезобрази лицето на това същество и всички негови последователи, които под прикритието на лозунг за свобода на словото оскърбяват над 1.5 милиарда мюсюлмани - написа в Инстаграм Хабиб. Над текста е поставен колаж, в който лицето на Макрон е "стъпкано" с подметка на обувка. - Да го унищожи Всевишния и в този, и в следващия живот. Аллах е бърз в раздаването на правосъдие и ще го докаже.

Ние обичаме нашия пророк повече от нашите майки, бащи, деца, съпруги и всички, близки на сърцето ни.

Тези провокации ще им се върнат! Победата винаги е за богобоязливите."

Нурмагомедов обяви за "неверник" преди 2 години и Конър Макгрегър, когато ирландецът иронизира порядките в Дагестан и облеклото на жените там, преди двамата да се изправят един срещу друг в клетката на UFC.

В нея пък Хабиб взе убедителна победа, а после скочи да бие извън октагона хора от щаба на Макгрегър и настана голям скандал. Тогава шампионът обясни действията си с оскърбяването на семейството, родината и религията му.