Последното състезание в легендарната кариера на сър Мо Фара в Лондон не се разви така, както вероятно би му се искало. 40-годишният бегач взе участие в лондонския полумаратон The Big Half, но остана извън призовата тройка на 21-километровото разстояние.

Големият лекоатлет страдаше от вирусно заболяване в дните преди състезанието, но това не му попречи да бяга за последен път като професионалист в английската столица, която вече години наред нарича свой дом.

Редом до него, в бягането участие взеха още повече от 16 000 души!

Четирикратният олимпийски шампион завърши четвърти с време от 1:02:43 часа.

Победител стана Джак Роу, който постави личен рекорд от 1 час, 1 минута и 8 секунди.

"Беше наистина емоционално, защото в последните дни не се чувствах добре и ме измъчваше настинка. Не бях сигурен дали ще успея да бягам, но мислейки за всички хора, които дойдоха, реших, че няма да имам друг подобен шанс. Дадох най-доброто от себе си. А когато си постигнал всичко, в един момент трябва да сложиш край", каза легендата.

Роденият на територията на днешната Република Сомалиленд бегач е считан за един от най-добрите за всички времена. Освен четирите олимпийски златни медала, той може да се похвали и с шест световни титли, както и с осем златни медала от различни европейски шампионати.