Разправиите в българското плуване нямат край и изглежда няма да приключат скоро. След като допинг скандалът, при който трима национали бяха хванати с анаболен стероди, взриви обстановката, сега доведе и до други последици - обиди между едни от най-добрите ни плувци в социалните мрежи.

Антъни Иванов, който има осмо място на световно първенство и квота за Олимпиадата в Токио, запали фитила на други двама състезатели с олимпийски квоти - Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров… с коментар във “Фейсбук”. Иванов, който се състезава за “Вирджиния Тек” в колежанското първенство на Щатите, вече заяви, че няма да се включи в лагери на националния отбор при това ръководство след разкрития, че треньорите искат от парите на спортистите, както и до болка коментираната вече тема с чашките с хапчета.

“Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хвант. Най-жалкото е, че очаквах повече от някои хора, които си мълчат и се крият, защото ги е страх. Няма как да бъдеш голям спортист, ако не си голям човек. Да се крият на Дианабад и това е . Оттук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой, подготвял се по тези лагери, няма да повярвам, че е чист. Смешно е. Живи и здрави, това е последният ми коментар по темата”, написа Иванов, а двамата му колеги Миладинов и Левтеров явно припознаха себе си в изказването му, защото го нападнаха яростно с отговори.

“Кой се крие, смешник?! Вече прекаляваш с тези твои изказвания. Ако имаш нещо към нас или към мен, ще те чакам като си дойдеш да ми го кажеш в очите”, написа Миладинов към Иванов.

“От какво се крием, не мога да разбера??? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал!”, пък бяха думите на Левтеров.

Иванов се подготвя в Щатите и от няколко години не е участвал в лагерите на националите, докато Миладинов и Левтеров са част от тях.