Рони О`Съливън напусна световното първенство по снукър, победен късно в петък (след полунощ наше време) от Антъни Макгил във втория кръг.

Шесткратният шампион отпадна от надпреварата, след като водеше с 11:10 и 12:11 фрейма, а и след като бе обърнал резултата с пет поредни спечелени игри от 2:6. Рони в крайна сметка загуби драматично с 12:13, като шотландецът Макгил някак запази спокойствие в решаващите моменти и игра страхотно.

Реакцията на Ракетата след поражението бе класна:

"Той имаше огромен малшанс миналата година на полуфинала, когато загуби от Кайрън Уилсън. Мисля си, че ако днес бях отпаднал от другиго, щях да съм ядосан и в лошо настроение. Но в случая боговете на снукъра си свършиха работата и той заслужаваше да победи.

Аз ще се върна пак за седмата титла, няма съмнение в това. Радвам се, че изобщо играх и събрах концентрация да го направя. Напоследък имам проблем да се мотивирам и да играя добре."

Макгил запази спокойствие и след победата си, както бе и през целия мач.

Той изтръгна на няколко пъти дори одобрителни кимвания и възклицания от Рони, който оценяваше играта му.

"Това е една от великите ми победи - каза шотландецът. - Имаше моменти, в които не мислих, че е възможно да го спра. В сутрешната сесия играх страхотно, най-доброто ми ниво. Следобед Рони заигра като Рони и трябваше просто да остана в играта, за да имам шанс. Да го победя е невероятно постижение, но аз искам да ида на финала и да го спечеля."

Макгил стигна до най-доброто си постижение в "Крусибъл" на световното преди година с онзи полуфинал, загубен дълбоко след полунощ от Уилсън с 16:17.

За Рони продължава преследването на седмата титла, с която той ще се изравни с лидера по този показател Стивън Хендри.