"Вашингтон Кепитълс" поведе с 2:1 победи във финалната серия за Купа "Стенли" в Националната хокейна лига. Столичани спечелиха с 3:1 у дома срещу "Вегас Голдън Найтс" и са на два успеха от първата си титла в НХЛ. Мач №4 е пак във Вашингтон тази нощ.

Александър Овечкин даде старт на головете в началото на втората третина и бе познатият лидер на леда. Грамадният руснак вкара 14-ия си гол в плейофите, което е изравнен рекорд на клуба. Това бе 60-о попадения на Овечкин в мачовете след сезона в кариерата му.

Друг руснак - Евгений Кузнецов, удвои. Гостите отвърнаха с попадение на Томас Носек, но тъмнокожият канадски диамант Деванте Смит-Пели сложи точка на спора. Той е един от малкото хокеисти в лигата с тъмен цвят на кожата, но прави много силен сезон и има голяма заслуга за постигнатото от "Вашингтон" дотук.

Домакините преследват първата си титла изобщо, въпреки че в последното десетилетие са постоянно близо до финалите, водени от Овечкин. Гостите изиграха едва своя мач №100 в лигата, те са новосъздаден отбор и достигането до финалите за Купа "Стенли" се счита за спортно чудо. Коефициентът "Вегас" да спечели трофея преди сезона бе 1:500.