Легендата на българската и световна борба Симеон Щерев даде интервю за първи път след смъртта на сина му Николай. Щерев-младши почина след боледуване от COVID-19, а баща му призна, че все още не може да повярва какво всъщност се е случило.

"Всеки човек има трудни моменти, но животът е борба. Трябва да се бориш до последните секунди, както беше по времето на кариерата ми. Болката остава, няма как да мине. Надяваме се, че е на по-хубаво място. Ще се срещнем, но не се знае кога. Бог решава. Загубата е голяма, но трябва д се справим. Не мога да повярвам, че още го няма. За приятелите и семейството си даваше всичко. Той е покрай нас и си говорим. Трябва да знае, че двете му прекрасни деца няма да ги оставим. Всеки човек си има съдба. Каквото и да правиш, няма как да се спасиш от съдбата си. Гледам философски, защото иначе човек ще откачи. Дано да е на по-добро място", заяви Щерев, който в момента е треньор на женския национален отбор на Русия.

Николай, който бе носител на Златния пояс "Дан Колов" за 2011 година, както и шампион на България за 2018 година в категория до 125 килограма, почина през месец юли на 33-годишна възраст. Той прекара почти месец в болница на апаратно дишане преди да си отиде от този свят на 15 юли.

Баща му също бе заразен с коронавирус, но успя да се възстанови напълно.

"Винаги съм искал от децата си да са добри. Второ - да държат на думата си. Така се става мъж. Спортът ги научи на дисциплина и трудолюбие. Винаги трябва да се отделя внимание на спорта. Той ни учи на много неща. Трябва да се отделя време. Обичам да ходя в планината и научих внуците и приятелите си да правят същото", добавя големият треньор.

Той споделя още, че ако би могъл да започне отначало, пак би избрал борбата, защото човек трябва да прави това, което обича

"Моят девиз е, че ако мога да помогна на някого, ще го направя, но никога няма да му попреча. Мисля, че сами можем да търсим хората, с които да общуваме", обобщава той.