Синът на легендата в борбата Симеон Щерев - Николай, изгуби битката за живот. Около 3 часа тази нощ 33-годишният носител на Златния пояс "Дан Колов" от 2011 година е издъхнал във Военномедицинска академия, където бе лекуван от коронавирусна инфекция. Тъжната вест съобщи олимпийският шампион Александър Томов, който е президент на клуба по борба "Левски".

За приемането на Николай Щерев в болница съобщи премиерът Бойко Борисов в средата на юни. От думите му стана ясно, че 33-годишният бивш борец е подценил състоянието си и е потърсил късно лекарска помощ. Щерев-младши бе на апаратно дишане в продължение на седмици.

"Ники подцени ситуацията и отиде при лекар чак когато не можеше да диша. Благодаря на лекарите, сега е по-добре", сподели тогава баща му Симеон Щерев.

Опелото ще бъде в петък в църквата "Св. пророк Илия" в столичния кв. "Княжево".

Николай Щерев е роден на 16 декември 1986 г. в София. Завършил е спортно училище "Васил Левски" с профил борба. През 2008 г. започна кариерата му на тепиха. Три години по-късно става носител на Златния пояс "Дан Колов". Той е и държавен първенец от лично-отборно първенство през 2018-а.

Между 2012-а и 2017-а Николай Щерев беше прекратил кариерата си, но се завърна през 2018 ударно.

В края на миналата година борецът отнесе 4-годишно наказание заради допинг, след като е използвал забранения препарат GW 1516(C). Наказанието му бе наложено до юли 2023 година.