Легендарният ни треньор по борба -Симеон Щерев, разкри пред "Нова", че се чувства добре, въпреки положителния си тест за коронавирус.

Той и съпругата му нямат симптоми, но спазват задължителната карантина. Не така обаче е положението със сина му Николай, който е в болница.

"Искам да кажа, че не е чак толкова страшно, колкото изглежда. Аз не съм усетил нищо. Не съм се притеснил. Имах лека температур, 37.2 градуса. Човек не трябва да се паниксьосва, а да реагира на време. Трябва да отиде да потърси лекарска помощ.

Синът ми потърси лекарска помощ, тогава когато нямаше дишане. До последно е тренирал на високи обороти. Той е мислел, че това е някаква лека настинка.

Сигурен съм, че синът ми е в професионални ръце. Благодаря не само на лекарите от Военномедицинска академия, а на всички доктори - поклон!

Моят син изтърва положението. Той е продължил да тренира, дори когато е почувствал неразположение. Аз не чувствам нищо. Трябва да се подходи адекватно към вируса. Няма ден, в който да не съм се разходил в моята градина.

Единственото нещо, което почувствах бяха болки в мускулите в гърба и кръста. Но един аналгин ме оправяше. Моята съпруга е по същия начин. Но тя се чувства много добре. Аз също. Дори не мога да кажа, че съм болен. Ще ми направят контролен тест на 30 юни.

Проблемът е затрудненото дишане. Ако това се случи с човек, веднага трябва да отиде на лекар. Аз изкарах по-леко коронавирус, отколкото грипа през декември. Нямам симптоми, нямам проблеми.

Аз вярвам, че този вирус ще го лепнат по-голямата част от населението. Да, трябва да се пазиш, но не виждам смисъл от параноя. Вирусът може да се хване навсякъде. Аз в момента съм под карантина. Аз съм здрав. Не, нямам предположение от къде съм се заразил. Бил съм магазани, в банка. Навсякъде има контакт. Аз апелирам хората да не се паникьосват", сподели Щерев.