Невероятно, но факт - българин се забърка в сериозен скандал в електронните спортове и отнесе 2-годишно наказание.

Става въпрос за национала ни по FIFA (компютърна игра тип футболен симулатор, б.р.) Сезер Сабриев, известен повече с псевдонима си Sanchez. Той е сред водещите световни играчи, като сам разкри за санкцията си с пост в социалните мрежи.

От компанията производител на играта - EA Sports, му изпратили мейл, с който го информират за неочакваното наказанаие.

"Казаха ми, че съм баннат заради продаване на мача ми от eFirst League срещу Мартин Петков, като срещата дори не беше на стрийм, а той си ме победи напълно честно. На мен ми е ясно кой и защо го е направил.

Това е просто оправдание да бъда премахнат от лигата и да ме баннат, като това е една изключително долна постъпка, която показва докъде е стигнало нашето community. От днес ще създавам само съдържание и вече няма да мисля за професионална игра - това не е голям удар, тъй като аз се състезавах главно за стриймовете си, но все пак съм малко разочарован", обясни Сабриев.

Това не е първият скандал, в който се забърква Сабриев.Той бе изгонен от националния отбор средата на месец март тази година, като зад решението бе компанията "Спортс Мениджмънт България", която е официален оператор на турнирите на FIFA у нас.

Като повод за отстраняването на Сабриев бе посочено "системно нарушаване на етичните норми на поведение, обидно и неуважително отношение към организатори, администратори и съотборници".

В свое изявление тогава Sanchez определи тима като "национален отбор на интересите".

"Изключват ме за деструктивно поведение, нещо което е абсурдно. Аз съм чист пред себе си и моята съвест и знам, че не съм направил нищо грешно", коментира още той.

Фейсбук