Световният шампион във вдигането на тежести Карлос Насар е задържан за 24 часа, след като е хванат от полицаи от Районно управление в Поморие през нощта между 27 и 28 юли, пише "Сега".

18-годишният щангист е оказал съпротива на униформените, а след това пробата, която е дал за наркотици и алкохол, е била положителна. Регистрационните номера на неговия автомобил са свалени от полицията.

Сега националният ни отбор е на подготвителен лагер в Белмекен без присъствието на Насар. Треньорът Иван Иванов посочи въпросния инцидент като най-вероятна причина за отсъствието.

Положителната проба за наркотици означава, че допинг проверка в следващите месеци може също да даде положителен резултат и това може да доведе до евентуална дисквалификация на Насар.

Насар коментира пред bTV: "Който ме познава знае, че не пия и не се дрогирам. Не съм бил задържан. Пише, че се е случило в Поморие, а аз тогава бях в Червен бряг, след като бях на почивка в Свети влас. Отричам всички тези неща, че са се случили".

Насар е с майка българка и баща ливанец. През 2021-а стана европейски вицешампион в Москва, а през декември се поздрави със световната титла в категория до 81 килограма.