Джъд Тръмп не позволи огънят на скандала в снукъра да загасне преди старта на Световното първенство в Шефийлд, който е днес.

30-годишният актуален първенец, който ще защитава титлата си в славната зала "Крусъбъл", обвини в егоизъм колегата Рони О`Съливан, който пък ден по-рано развя знамето на поредния си бунт.

Ракетата обвини организаторите, че играчите са превърнати в "опитни мишки", след като е разрешено в залата да има публика въпреки пандемията.

Отговорът на шампиона дойде светкавично и не бе по-малко пиперлив.

"Достатъчно дълго време съм в този спорт, за да знам, че Рони винаги ще опита да влезе в заглавията - каза Тръмп. - Всъщност, той е единственият от нас, на когото парите от наградния фонд не му трябват, така че - защо не се откаже от турнира, след като не е доволен? Нека даде шанс на някой друг на негово място. Но той е твърде голям егоист, за да го стори.

Какво значи да се притесняваме от вируса?

Рискът има и ако отидем до магазина, което всички правим. Организаторите са свършили чудесна работа, гледах квалификациите и виждам, че всичко е подредено както трябва в залата.

Ние сме лицата на този спорт, който е изключително популярен по света, да играем с публика е добър пример в това трудно време.

Какво значи - това е твърде прибързано? А кога ще е навреме решението да се пуска публика? Някой може ли да каже или да прогнозира?"

Днес в 12 ч Тръмп открива програмата на първия кръг с мач срещу друг англичанин - Том Форд.

Рони О`Съливан се появява на сцената в неделя, когато му предстои двубой срещу тайландеца Тепчайа Юн-Ну.