Бившият играч в Националната футболна лига Доналд Колдуел бе убит на улицата в престрелка, като обстоятелствата около случилото са мистериозни.

Полицията не даде подробности по трагичните събития, но в бюлетина пише, че 41-годишният мъж е намерен в тежко състояние, прострелян, пред вратата на дома му в Тампа, Флорида.

Бърза помощ и полицаите са дошли за минути, повикани от съседи. Но бившият футболист е бил мъртъв още преди да стигне до болницата.

Колдуел игра 7 сезона в НФЛ като нападател (уайд рисийвър), и то за топ отбори като Ню Инглънд Пейтриътс, Вашингтон Редскинс и Сан Диего Чарджърс.

Според майката на загиналия - Дебора Колдуел, той е причакан в засада от нападателите си, докато е излизал от дома към колата си. Жената проговори пред репортер на "Тампа Таймс" часове след трагедията.

Тя твърди, че Доналд е имал уговорка за вечеря с приятелката си, която го е чакала пред ресторант в Тампа. Но на вратата са го посрещнали куршуми, като вероятно дори е стреляно в гръб.

Според местни медии във Флорида, има и ясни белези на грабеж в къщата, което може да се окаже причина за нападението.

Полицията отказа да коментира такава версия, но потвърди само, че не става дума за случайна стрелба. Работи се около тезата за съвсем целенасочено нападение към конкретната жертва.