За 10 години "Рамус София Оупън" се утвърди като един от най-престижните и най-посещаваните турнири, не само на Балканите и в Европа, но и в света.

Домакин на 10-то издание на турнира в събота ще бъде "Асикс Арена".

Срещите ще започнат в 9.00 часа, а финалите се очаква да се състоят около 18.00 часа. Официалното откриване на състезанието ще бъде в 13.00 часа.

За това десетилетие през надпреварата са преминали най-големите имена в световното таекуондо - сред тях 6-ма олимпийски шампиони, 20 олимпийски медалисти, 31 световни шампиони и 33-ма медалисти от първенства на планетата.

Митко Джорджев е единственият българин спечелил титла в турнира през 2020 година. До медалите от нашите състезатели през години са стигали Габриела Кацарова, Митко Джорджев, Йордан Колев, Кристиян Веселинов, Божидар Аврамов, Любомир Богданов и Владимир Далаклиев.

За уважението, което семейството на олимпийското таекуондо оказва на организаторите от Таекуондо клуб "Рамус", говори и факта, че тази година в него ще видим близо 1000 състезатели от над 10 държави, въпреки еднодневния му формат.

Конкуренцията при младежите и девойките ще бъде изключителна, защото тук са най-добрите спортисти в света в тези възрасти. Това е страхотен начин да се развива таекуондото като масов спорт, от който да излязат бъдещите шампиони.