Британският пилот на Мерцедес финишира зад автомобила по сигурността, преодолявайки 59-те обиколки на пистата в Шанхай с време 1:39:42.008 часа. На второ място се класира неговият съотборник Нико Розберг, а последното място на подиума спечели 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел от отбора на Ферари, предаде БТА.

Победата на Хамилтън беше от флаг до флаг и той не беше застрашен в нито един момент от състезанието. Британецът все пак получи малко почивка в самия край на надпреварата, след като болидът на Макс Ферстапен спря в средата на пистата и се наложи влизането на автомобил по сигурността, който изведе пилотите до карирания флаг и победа на британския пилот на Мерцедес.

Розберг се класира на второ място с изоставане от 0.714 секудни, докато Фетел завърши с допълнителни 2.988 секунди пасив. Кими Райконен беше четвърти с втория болид на Ферари. Именно италианският конструктор се очерта като единствения конкурент на Мерцедес през този сезон.

Хамилтън увеличи преднината си на върха в генералното класиране, като британецът вече е с актив от 68 точки. Перфектният уикенд даде 13 точки аванс на британеца срещу Себастиан Фетел, докато Розберг е на трето място след три състезания с допълнителни четири пункта пасив.

Отново раздор между Хамилтън и Розберг