Българският пилот Никола Цолов бе посочен като един от талантите, които потенциално биха могли да попаднат във Формула 1. 15-годишният нашенец бе посочен от специализираното издание F1 Feeder Series в списък с младежите с най-голям шанс някой ден да карат сред най-добрите.

Разбира се, анализаторите подчертават, че преценката е субективна и нищо не е гарантирано, но присъствието на българин в подобна компания определено е интересно.

В момента Никола се състезава в испанската Формула 4, където за 12 старта е събрал общо 236 точки и е лидер в генералното класиране. Цолов има 9 победи и общо 10 подиума, както и 10 полпозишъна в общо 12 старта досега, а също така и 11 най-бързи обиколки.

Той води със 118 точки пред втория в подреждането.

"На Цолов вече му се налага да се представя на големите имена в спорта. Българският младеж е част от асоциирана с академията на "Алпин" програма, а освен това има директни връзки с двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Това му дава шанс да се консултира директно с него за карането и плановете си", пишат от изданието.

"Той направи много силен финален сезон в картинга, говорейки за карането му. Завърши четвърти в европейския шампионат, а в испанската F4 просто унищожава съперниците си на решетката. Единствените му пропуснати възможности дойдоха заради две блокирания от полпозишън, а като цяло той има 9 победи в 12 старта досега", добавят още от F1 Feeder Series.

Останалите имена, които са посочени редом до Цолов, са на Андреа Кими Антонели, Алекс Дюн, Рафаел Камара, Уго Угочукву и Хю Бартър.