Баща на Макс Верстапен - бившия пилот във Формула 1 Йос Верстапен, изрази мнение, че отборът на сина му е фаворизирал неговия съотборник Серхио Перес в Гран при на Монако.

Мексиканецът спечели първата си победа за сезона и общо трета в своята кариера в неделното състезание, след като се възползва от стратегическите грешки на "Ферари".

"Ред Бул постигна добър резултат, но направи малко, за да помогне на Макс да е в челото. Това, че той финишира трети, се дължи на грешки на "Ферари" и втория питстоп на Леклер.

Само че лидерът в шампионата Макс не получи помощ от избраната стратегия и това беше фаворизиране на Чеко. Това ме разочарова. Искаше ми се да има различно отношение към лидера в шампионата. Перес спечели състезанието само заради по-ранния си питстоп.

Мисля, че 10 точки за Макс бяха изхвърлени в това състезание. Предвид двете повреди в колата му в предишните състезания, се нуждаехме от тези точки. Не забравяйте, че "Ферари" в момента има по-добрата кола, особено в квалификациите

Макс имаше разочароващ уикенд и това започна със състоянието на колата, която просто няма характеристиката за неговия стил на каране. Особено в Монако с тези къси завои се нуждаеш от кола, която завива бързо, а това беше трудно за постигане, написа нидерландецът в свой блог.

Към момента Перес е трети в генералното класиране със 110 точки, като Леклер е с шест повече, а Верстапен с 15. Предстои Гран при на Азербайджан.