Мик Шумахер видимо бе разтърсен от емоции, когато седна в болида Ferrari F2002, на пистата в Абу Даби. Пилотът от Формула 2 гледаше колата с любов, а след това се качи в нея за няколко обиколки.

Сесията бе част от подготовката за търга в Емирствата, на който болидът трябва да бъде продаден за очаквана цена между 5.5 и 7.5 милиона долара.

Това е машината, в която баща му Михаел спечели няколко старта от сезон 2002, в който стана шампион. Компанията "Sotheby"s", организирала търга, обяви идеята на присъствието на Мик в Абу Даби така:

"Няма нищо по-нормално от това да видим един Шумахер в култова кола за историята на "Формула 1", която летеше в ръцете на Шумахер. Да наблюдаваме как я управлява Мик днес е невероятно изживяване, веднъж в живота. Бяхме длъжни да го направим."

Част от сумата, която бъде платена за болида, ще иде за една от фондациите на семейство Шумахер. Всяка година то дарява по 1 милиона долара за благотворителност през няколко организации и за различни каузи.

Самият Михаел продължава да е далеч от публичните очи, като се възстановява от травмите, получени във Френските Алпи при инцидент на ски преди 6 години.