"Ферари" няма да чака до Гран при на Унгария и ще внедри някои от промените в болидите си SF1000 още за този уикенд. Планът бе новостите да се появят по колата едва за старт №3 от сезона на "Хунгароринг" на 19 юли.

Но вместо това поне част от тях ще влязат в сила за второто състезание в Австрия този уикенд.

Но представянето в първата за сезона надпревара е било доста под и без това занижените очаквания в "скудерията".

По време на квалификациите болидът на "Ферари" изоставаше с близо секунда от лидерите, като въпреки това Шарл Леклер стигна до второто място след лудо състезание с много отпаднали и наказание за шампиона Люис Хамилтън.

Проблемите по време на целия състезателен уикенд обаче са накарали италианския отбор да ускори работата по промените в опит някои от подготвяните новости да бъдат въведени още тази седмица. Надеждите са, че или целият нов аеродинамичен пакет, или поне компоненти от него, ще са налице за старта в неделя.

Според италианските медии, не се очакват чудеса и незабавно заличаване на голямата разлика във времената с конкуренцията, но със сигурност ще се усети подобрение.

Главният изпълнителен директор на "Ферари" Луис Камилери коментира:

"Знаем, че имаме много работа. Позициите на стартовата решетка от първото състезание не са тези, които отбор като нашия трябва да постига. Ясно е, че трябва да отбележим подобрение на всички фронтове.

Единственото решение е да действаме веднага и съм доволен от бързата реакция на всички и положените усилия. Намираме се в началото на нов цикъл и имаме дългосрочен план. Имаме пълно доверие в шефа на отбора Матиа Биното и знаем, че ще се справи."