Сагата около новия договор на Люис Хамилтън с "Мерцедес" продължава да няма решение и това е тема №1 около сезона във Формула 1. А той наближава - през март са първите стартове.

Седемкратният световен шампион още няма контракт с отбора, с който спечели шест от титлите си, и това е повод за много мнения и коментари.

Ралф Шумахер, брат на легендарния също седемкратен шампион Михаел, е поредният с изказване по темата.

Бившият пилот във Ф1 скочи срещу водещия отбор в спорта, като обяви:

"Това, което се случва с договора на Хамилтън, е направо срамно. Вече сме в месец февруари и най-важният човек в настоящето на Формула 1 е без договор. Това е пълен позор. И не говоря само за това, че "Мерцедес" протакат и забавят решението...

Слушаме само за пари, за пари... Хамилтън също трябва да се замисли - не е на години, в които да иска неща, които се полагат на някой 20-годишен пилот. Но и компанията също е в срамна ситуация, защото това е човекът, който я покри със слава на пистата."

Помолен да уточни какво визира, Ралф се разпали в интервюто си за "Скай Германия":

"Не знам дали ще го кажа достатъчно точно:

Люис не бива да си мисли, че е по-важен от спорта Формула 1. И трябва да направи някои компромиси. Всъщност, според мен отдавна трябваше да ги е направил. Защото като нищо ще гледа отстрани как Ръсел подкарва болида на първото състезание.

"Мерцедес" от друга страна отдавна трябваше да са разрешили въпроса и да са подсигурили договора на звездата си. Да се тупка топката по този начин, когато става дума за пилот от ранга на Хамилтън, е просто позорно."