Състезанието във Формула 1 за Гран при на Турция е пред провал само седмица, след като бе добавено към календара за сезона.

Стартът трябва да е на 13 юни, но новините от петък за добавянето на южната ни съседка в "червения списък" за пътуване от Великобритания, прави провеждането му почти немислимо.

Осем от десетте отбора във Формула 1 в момента са базирани в Англия, като екипите им пътуват за всяко състезание именно от тази страна. Реално те не могат да заминат за Турция от базите си, без да бъдат подложени на 10-дневна карантина при завръщането.

А това би направило ежедневната работа на огромните тимове невъзможна.

Вариантите?

Седмица преди турската надпревара е Гран при на Азербайджан, като е възможно отборите да се преместят направо в Истанбул от там. Но след това има 14 дни до Гран при на Франция и не е ясно къде могат да бъдат направени задължителните анализи, тестове, настройки...

До три дни ще бъде взето решение, обяви ръководството на Формула 1. Вероятно състезанието в Турция, което преди няколко дни бе решено да замени Гран при на Канада, ще отпадне от календара.

Лошите новини не спират дотук - под сериозен въпрос са състезанията в Сингапур, Япония, Бразилия и Мексико.

Всички тези страни имат проблем с пътуванията - входящи и изходящи, като броят на случаите на заразата расте.