Драматичният край на един драматичен сезон предизвика вълна от емоции на пистата, където отборът на "Ред Бул" тичаше хаотично из бокса с вдигнати във въздуха ръце.

Сълзи в очите на много от членовете на австрийския тим, след драматичната шампионска титла, която техният пилот Макс Верстапен изкова в последната обиколка за сезона.

Едва ли имаше как да мечтаем за по-драматичен край, а самият Макс трудно намираше думи в минутите след края на състезанието.

"Не знам какво да кажа, не мога да повярвам. Не спрях да се боря през цялото състезание, получих своя шанс в последната обиколка и го използвах, просто невероятно.

В крайна сметка и аз се нуждаех от малко късмет. Обожавам отбора си, може би ще продължим да правим това в следващите 10-15 години. Не искам да променям нищо, искам да остана с този тим завинаги.

Толкова съм щастлив, не знам просто какво да кажа".

Въпреки горчилката и изпуснатия шанс, Люис Хамилтън показа колко голяма личност е, като мъжки поздрави Макс Верстапен.

"Първо поздравления за Макс, той е новият шампион. И двамата се справихме чудесно, работихме упорито, а в крайна сметка той беше по-бърз.

Аз съм горд с моя отбор, благодарен съм им, цялото приключение беше невероятно. Дадохме всичко, това е най-важното.

Чувствах се страхотно в този болид, ще правим анализи тепърва. Сега се надявам всички да са здрави в тези времена на пандемия", заяви той.