Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън не смята да се оттегля от Формула 1 след края на сезона. Подобни слухове се появиха, след като той подписа договор само за една година с настоящия си тим “Мерцедес”.

Британецът преследва поредна шампионска титла, която би го извела еднолично начело на класацията по спечелени трофеи, след като в момента дели върха с легендарния Михаел Шумахер. 

“Планирам да бъда тук и догодина”, кратък и ясен бе Хамилтън, след като взе участие в тестовете на гумите на “Пирели” за сезон 2022.

Изпитанията се проведоха на “Имола”, а Люис бе впечатлен от продукта, макар сам да призна, че в началото е бил настроен скептично. 

“Аз съм спонтанна личност и винаги мога да променя решението си. Но в момента се наслаждавам на битката с Макс Верстапен. Вълнуващо е. Предизвикателствата са по-големи, а аз все още обожавам да работя с отбора си”, добавя той.

След първите два старта за сезона - в Бахрейн и Италия, Хамилтън е начело на класирането, но с изключително крехка преднина пред втория Верстапен.

Люис има 44 точки, докато Верстапен е с една по-малко - 43. На практика шампионът води, защото направи най-бърза обиколка на “Имола” и това му даде точката, разделяща го от Макс.