Руснакът Никита Мазепин може въобще да не започне сезон 2021 във Формула 1, където трябва да кара за отбора на “Хаас”. Милиардерският син се забърка в неприятности с поведението си извън пистата, след като качи в Instagram видеоклип, на който опипва млада жена на задната седалка на “Порше” в Абу Даби.

Видеото бе изтрито, а Мазепин и въпросното момиче опитаха да изяснят ситуацията, описвайки я като “приятелска закачка”, но масовото недоволство застигна Никита, като сред феновете на Формула 1 дори се появи хаштаг #WeSayNoToMazepin (б.р. - Казваме “не” на Мазепин).

Младият руски пилот изглеждаше на практика бетониран в “Хаас”, след като стана ясно, че баща му ще спонсорира отбора, но пък за сметка на това други спонсори са изразили недоволството си от случилото се. 21-годишният състезател сам даде поводи за коментар относно бъдещето си, след като в профилите в социалните му мрежи доскоро пишеше “Пилот от Формула 1”, а сега това не е така.

Спекулациите бяха подсилени и от това, че Пиетро Фитипалди, който кара за американците в последните два старта от сезон 2020 добави в своите профили, че е пилот на “Хаас”.

През сезон 2021 Мазепин трябва да е съотборник на Мик Шумахер.