За втора поредна година световният шампион във Формула 1 при конструкторите "Мерцедес" оцвети болида си в черно като послание против расизма.

Новият Mercedes W12 е подобрен спрямо миналогодишният, който доминираше сезона с 13 победи в 17 състезания.

Шефът на отбора Тото Волф заяви, че "Мерцедес" е мотивиран отново да жъне успехи, въпреки рекордната седма поредна световна титла.

"Всяка година ние рестартираме нашите цели. Това може да ви звучи просто, но е много трудно и може би затора няма много спортни отбори със седем поредни титли. Много неща могат се случат и е много лесно да свикнеш с успеха, като не се бориш достатъчно за него.

Този отбор показа, че не е такъв. Виждам същият огън, глад и страст, както при първия път, когато прекрачих тази врата през 2013-а. Всеки сезон е ново предизвикателство и нова цел за постигане", заяви Тото Волф.

Хамилтън, който на Нова година получи рицарско звание, е на мнение, че цветът на колата показва повече от търсене на успехи на пистата.

"В миналото целта беше спечелване на титли. Миналата година се говори много за равенството и тази година ще го търсим, за да сме сигурни, че се предприемат действия. Но разбира се, съществуваме за да печелим и точно към това момчетата и момичетата в отбора се стремят. Моята цел е да го доставя ", заяви световният шампион.

През миналия месец Хамилтън поднови договора си с отбора за една година.

"Аз съм в добра позиция, в която съм спечелил повечето неща, които исках, така че няма нужда от големи планове за бъдещето. Живеем в странни времена и исках една година, в която можем да поговорим какво можем да свършим още. Ще добавим още една, ако се наложи", обясни англичанинът.