Преговорите между "Мерцедес" и Люис Хамилтън отново са се ударили в преграда, макар и да не се предполага тя да не е непреодолима. Според английския в. "Таймс", концернът предлага на седемкратния шампион във Формула 1 само едногодишно удължаване на договора му като основен пилот в отбора.

Люис иска по-дългосрочен контракт, вероятно поне за 2 или дори за 3 сезона.

Според информацията, Хамилтън е готов да сложи край на преговорите заради тази част по договорката. Той е склонен дори на компромис с финансовите си изисквания, както и допълнителните условия, които съставят доста дълъг списък и някои от тях сериозно озадачиха "Мерцедес".

Но договор за 1 година е неприемлив за британския пилот и екипа му.

Според "Де Телеграф" - издание в Нидерландия, нещата стават драматични около контракта и изобщо не става дума за малки разминавания. Ситуацията може да се превърне във фарс, ако абсолютният хегемон във Формула 1 и седемкратен носител на титлата не се разбере с отбора, с който спечели най-големите си успехи.

И не е ясно дали изобщо ще видим Хамилтън в болид през 2021 г.

36-годишният ас изобщо не участва пряко в преговорите, а е натоварил изцяло с тази задача баща си. "Мерцедес" се надява решение да има най-късно до седмица, за да може в края на месеца Люис за първи път да седне в болида за тестове и настройки на колата.

Сезонът започва през март, но отборът има необходимост от това да започне работа в следващите 20-ина дни с пилотите си, за да се постигне пълен синхрон с новите детайли по болидите.

Самият Хамилтън още в края на миналия сезон каза, че не му трябва много време за това и за подготовка за новия сезон, но едва ли в "Мерцедес" ще са доволни да чакат до последния момент, за да знаят кой ще е първи пилот в тима им.