Битката за титлата през този сезон във Формула 1 е жестока и вероятно ще продължи до последния старт, а между двата замесени отбора вече започнаха да прехвърчат обвинения.

Те дойдоха от директора на "Ред Бул" Кристиан Хорнер, който индиректно обвини конкурентите от "Мерцедес", че са работили по мощността на двигателят си. Нещо, което те не могат да променят в хода на сезона.

Хорнер сподели, че е забелязал доста по-сериозна скорост от болидите на "Мерцедес" на правите. Той определеи тази промяна като изненадваща и заяви, че неговото обяснение е единствено в допълнителната работа по двигателя.

Обвиненията дойдоха след състезанието в Турция, което Хамилтън стартира с наказание заради смяната на двигателя в неговия болид. Нещо, което се случи с Макс Верстапен преди старта в Русия преди две седмици.

Разбира се, че от "Мерцедес" отхвърлиха всички обвинения, като обявиха, че са сложили нов двигател, абсолютно идентичен с еднаква мощност като предходния, както гласят правилата на ФИА.

След състезанието в Турция Макс Верстапен отново излезе начело в генералното класиране, като шест състезания преди края има шест точки преднина.