В бъдеще Макс Верстапен ще има по-големи проблеми и от Фернандо Алонсо, за да си намери място в силен отбор във Формула 1, тъй като пилотите, които вече имат световни титли, не го искат за съотборник.

Сега Макс не си търси нов тим, тъй като миналата година преподписа с Red Bull, а след напускането на Дениел Рикардо в края на този сезон ще е безспорният №1.

И поне в началото на следващата година едва ли може да очаква сериозна съпротива от страна на новия си съотборник Пиер Гасли.

Но според непотвърдена информация, в договора на Макс има клауза, която му позволява да напусне в края на следващия сезон, ако новият доставчик на мотори на тима Honda не се представи достатъчно добре.

Но въпросът е къде ще отиде за 2020 година Макс?

Според бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстън, нито Люис Хамилтън, нито Себастиан Фетел ще го искат за съотборник.

"Не мисля, че някой от световните шампиони ще иска Макс в своя отбор - обясни Бърни, като правим уговорката, че той не е особено надежден източник на достоверна информация. - Мисля, че на Макс ще му е по-трудно да си намери място в голям отбор, дори в сравнение с Алонсо.

"Не мисля, че Ferrari или Mercedes ще го посрещнат с отворени обятия.

"Никой няма да се зарадва на възможността да му е съотборник... забравяме статута на първи и втори пилот. Просто си представи, че ти си първият пилот на тима и ти кажат: "Верстапен ще кара другата ни кола". Тогава става съвсем различно.

"Себастиан няма да го иска, Люис също няма да иска да кара с него."

Бърни говори пред бившия световен шампион във Формула 1 Нико Розберг, който го интервюира за подкаста си Beyond Victory.

Георги Иванов, Autosport.bg