Съдът в Англия чу смразяващи и неизвестни досега детайли около смъртта на Макс Моузли, дългогодишният президент на Формула 1. През май 2021-ва той почина в дома си в Лондон и до медиите стигна само изречението "след продължително боледуване".

Съпругата му обаче е разкрила в документите до съда, който разглежда наследството на Моузли, че Макс сам е отнел живота си, като преди това е намекнал пред нея, че планира да го направи.

81-годишният легендарен ръководител на автомобилния спорт е страдал от тежко заболяване - лимфома (рак, който е засегнал имунната система и кръвта), като лекарите са му казали в края на април миналата година, че му остават не повече от няколко месеца живот.

Според съпругата му той е оставил бележка, в която е обяснил ситуацията.

Било е подготвено и пълното му завещание, като в часовете преди да вечеря у дома и да посегне на живота си с огнестрелно оръжие, Моузли е изпратил и гласово съобщение на личния си лекар, в което го е уведомил какво възнамерява да направи.

Доктор Уилкокс също е дал писмени показания пред съда и е потвърдил за това, като е уточнил и детайли от състоянието на приятеля му и пациент.

А те са, че болките на мистър Моузли са били твърде силни и постоянни, той не е можел да изкара и час без болкоуспокояващи, а и диагнозата за неизбежната му кончина от заболяването е сринала всякаква съпротива - физическа и психическа.