Германският пилот Мик Шумахер остана без титулярно място във Формула 1 за следващия сезон. Синът на легендата Михаел Шумахер прекара последните два сезона в "Хаас", където обаче се спряха на друг германец, който ще го замести - Нико Хюлкенберг.

В последните седмици Мик е свързван с ролята на резервен пилот в "Мерцедес", където в края на кариерата си караше и баща му, но засега няма нищо официално. Шефът на "сребърните стрели" Тото Волф призна, че това е възможен вариант.

Шумахер-младши пък коментира бъдещето си пред Auto Motor und Sport.

"Дали съм имал план "Б"? Винаги съм бил концентриран върху план "А", който бе да остана във Формула 1. Определено това е моето желание и сега разглеждам какви са опциите. Надявам се, че ще направя правилен избор. Искам да докажа на всички критици и на всички, които не вярват в мен, че не са прави. Знам на какво съм способен и го показах по време на пътешествието си до Формула 1. Не виждам причина да не мога да успея и тук", заяви Мик.

Той спечели титлите във Формула 3 и Формула 2 преди да премине при най-добрите, а за двата си сезона в "Хаас" спечели общо 12 точки, като най-доброто му класиране бе шестото място в Гран при на Австрия този сезон.