Валтери Ботас ще бъде пилот на "Мерцедес" и през следващия сезон на Формула 1.

Това стана ясно след подписания днес нов договор между финландския пилот и немския тим.

Така "Мерцедес", който доминира тотално в последните няколко сезона, със сигурност ще запази поне единия си пилот през новия сезон.

Шесткратният шампион Люис Хамилтън, който след няколко месеца най-вероятно ще триумфира със своята седма титла, все още не е подновил договора си, но всички индикации сочат, че и той ще го направи в близките седмици.

Валтери Ботас се присъедини към "Мерцедес" през 2017-а, след шокиращото отказване от спорта на Нико Розберг.

За трите си пълни сезона със "сребърните стрели", финландецът се представи силно, като бе перфектният съотборник и помощник на Хамилтън.

Ня няколко пъти той дори бе жертван в името на британеца, но Ботас приемаше професионално всяко решение на отбора си.

През миналия сезон от "Мерцедес" анонсираха, че ще позволят на пилотите си да с еборят помежду си, което веднага доведе до второ място в генералното класиране за Ботас, макар изоставането му от Хамилтън да бе сериозно.

Финландецът стартира силно и този сезон, като записа първо, второ и трето място, а само спукана гума в последната обиколка го лиши от място на подиума преди седмица на "Силвърстоун".

Подписаният договор от страна на Ботас тотално разсея слуховете, че "Мерцедес" ще търси нов партньор на Хамитлън, като сред спряганите имена дори бе Себастиан Фетел от "Ферари".