Британското правителство разреши пълен капацитет за Гран при в страната от Формула 1, което ще е на пистата "Силвърстоун" в уикенда на 16-18 юли. Компромисът идва след серия преговори с ръководителите на състезанието, въпреки че мерките и рестрикциите срещу пандемията във Великобритания падат чак на 19 юли.

Това е огромна новина за спорта като цяло, след като близо година и три месеца повечето арени по света са празни дори за най-големите събития.

"Силвърстоун" е легендарна писта с атмосферата си, а и с историята. Там е проведено първото състезание във Формула 1 през 1950 г. А преди година, когато се отбелязваха 70 от онзи първи старт, комплексът остана празен и без фенове заради пандемията.

Изискването за това да си купиш билет за състезанието ще е да имаш представен отрицателен тест за вируса, направен по-малко от 48 часа преди пристигането ти на пистата. Или да си ваксиниран, като втората доза е поставена поне 14 дни по-рано.

Така поредната голяма новина към нормализиране се чува от Англия, след като публиката там се върна по футболните стадиони - във вторник ще има около 45 хиляди на осминафинала от Евро 2020 между домакините и Германия.

Трибуните отново ще са шумни и на "Уимбълдън". Тенис турнирът започва в понеделник с ограничения, за да събере пълните 15 000 на централния корт за финалите в уикенда на 10-11 юли.

Седмица по-късно идва и стартът на "Силвърстоун".