Така коментира представянето на българина официалният сайт на Манчестър Юнайтед, докато медиите на Острова дават оценки около средната за играта на Митко преди паузата на мача от ¼-финалите на Карлинг къп срещу "орлите".

"Червените дяволи" изхвърчаха от турнира за втори пореден път на крачка от полуфиналите (след 0:4 от Уест Хем мин. год.), отстъпвайки изненадващо на своя "Олд Трафорд" с 1:2, а цялостното им представяне бе повече от незадоволително.

Това бе отчетено и от мениджърът им сър Алекс Фъргюсън, който се извини на феновете за демонстрираната от възпитаниците му безидейност на "Театъра на мечтите".

В сряда вечер шотландецът даде един от редките шансове на Бербатов през сезона за изява като титуляр, но благоевградчанинът се контузи още в средата на първата част, а английските шампиони трудно изнасяха топката преди почивката.
Все пак, "Goal.com" оценява играта на българина с 6, като отбелязва, че той се е опитвал да бъде свързващо звено между халфовата линия и нападението на тима си в минутите, през които е бил на терена.

Местния вестник "Manchester Evening News" поставя 5 на изявите на българина, докато таболидът "The Sun" му пише 4 по десетобалната система, а най-критични към представянето му са от Sky Sports с 3,8.

Най-високо оценен за играта си с "червения" екип е бранителят Крис Смолинг, докато Бриам Диуф и Джони Еванс са сред разочарованията на вечерта, според британските медии, цитирани от Novsport.