Капитанът на "Армейците" беше наказан за три месеца, заради използване на забранени допинг вещества, като в емоционална реакция Янчев сподели пред медиите, че никога не е взимал умишлено забранени вещества.

"Най-лесно е да се съди, а в България съдиите са много. Нека комисиите да не се влияят от настиск, а да взимат точни решения. В моята кариера никога не съм прегрешил. Провокирали са ме с какво ли не, но винаги съм намирал смелост и честност да поема отговорност като сбъркам. Ако бях взел непозволени вещества, никога нямаше да застана пред вас. Никога няма да уроня престижа на този голям отбор, който от дете ме кара да се гордея. Като пример на подрастващи поколения не бих си позволил подобни неща. Само с честност и пример може да се излезе от подобна ситуация. Тази цялата ситуация донесе много стрес на мен и моите близки.

Най-голямото наказание е да си здрав и да не можеш да се включиш в игра. Все едно съм извършил престъпление, за което носим най-малка вина. Не оказваме натиск на никого. Понасяме си наказанието и не се оплакваме", каза Янчев, като продължи:

"Досега избягвах медийни изяви, защото вината в мен и моите колеги е най-малка, но ние трябваше да си понесем наказанието, което според закона е от мъмрене до две години. Наложиха ни санкция, която аз и колегите ми изпълнявахме стриктно. Имахме право, според закона, да тренираме с отбора и да водим един и същ тренировъчен процес, но ние се готвехме самостоятелно. Слушахме доста критики. Някои с право, други не толкова".

Освен това капитанът на ЦСКА разкри, че най-голямото му желание е да продължава да вдига купи с ЦСКА.

"Желанието ми е едно да вдигам още купи с ЦСКА. Лятото обаче договорът ми изтича и спортно-техническото ръководство ще прецени дали ще съм нужен", завърши Янчев, цитиран от БГНЕС.