Двата отбора имат 18 мача помежду си в най-престижното клубно състезание в Европа, като баварците имат предимство- 10 победи, 2 мача са завършили наравно, а 6 пъти победата е била на страната на Реал. Така два от най-великите европейски клубове, печелили общо 13 титли при шампионите, утре ще започнат нова серия помежду си.

Интересни факти преди мача между двата отбора:

Седем играчи са играли и при предишния двубой между двата отбора преди пет години. Това са Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер, Даниел ван Бюйтен за Байерн, Икер Касияс, Ласана Диара, Гонсало Игуаин и Серхио Рамос за Реал

Байерн има перфектен баланс на собствен терен срещу Реал, като от девет изиграни мача е спечелил 8 и в един двубой е било постигнато равенство. Въпросното равенство е постигнато във фазата на елиминациите през 2004-а година с късен гол на Роберто Карлос.

Байерн е спечелил всичките си пет домакински мача в Шампионската лига през този сезон, вкарал е 17 гола и е допуснал едва три. В общ план, Байерн има 12 победи в последните си 13 мача като домакин в Шампионската лига. В тази серия единствен неуспешен мач е домакинската загуба с 2:3 от Интер (Милано) в елиминациите на Шампионската лига миналата година.

Балансът на Байерн срещу испански отбори у дома в Европа също е доста впечатляващ- едва една загуба от 18 мача. Това е поражението с 2:3 от Депортиво (Ла Коруня) в груповата фаза на сезон 2002/2003.

Нападателят Марио Гомес е вкарал 11 гола в последните си девет мача в Шампионската лига и общо 19 в последните 15 срещи в турнира.

Треньорът на Байерн- Юп Хайнкес, е печелил Шампионската лига като треньор на Реал (Мадрид) през 1998-а година. Той има 14 победи в 21 мача в Лигата, като победите му са по равно- седем за Реал и седем за Байерн.

Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо има 48 победи в 90 мача в Шампионската лига начело на четири клуба- Порто, Челси, Интер и Реал. В ранглистата на най-успешните треньори в този турнир едва четирима имат повече. Това са сър Алекс Фъргюсън (98 победи), Арсен Венгер (64), Луис Ван Гаал (55) и Карло Анчелоти (52).

Единствената домакинска загуба за Моуриньо като треньор на Реал в Шампионската лига е миналата година с 0:2 от Барселона. Като треньор на Интер той пък победи Байерн на финала през 2010-а година.

Единствената среща, която Реал не спечели в Шампионската лига през този сезон, беше равенството 1:1 с ЦСКА (Москва) в първия мач дошло след късния гол на Понтус Вернблом.

Гостуванията в Германия не са най-любимите за Реал. "Кралският клуб" от Мадрид има едва една победа от 22 мача. Това е станало през сезон 2000/2001- 3:2 над Байер (Леверкузен).

Водещите реализатори на двата отбора в Лигата през този сезон са Марио Гомес за Байерн с 11 гола и Кристиано Роналдо с 8 за Реал. Най-много мачове пък имат Жером Боатенг (Байерн), Анатолий Тимошчук (Байерн) и Гонсало Игуаин (Реал Мадрид), като тримата са играли в по 10 мача за своите състави.

Петима футболисти от Байерн могат да пропуснат реванша, ако получат жълт картон в първата полуфинална среща. Това са Томас Мюлер, Тони Кроос, Жером Боатенг, Луис Густаво и Давид Алаба. Няма играч на Реал, който да е застрашен от наказание, информира БТА.

Реал почва преговори с Роналдо за нов договор