Това бе втора поредна "гигантска" победа за момчетата на Роберто Мартинес, които в предишния кръг надделяха и над шампиона Манчестър Юнайтед.

Всичко в днешния мач бе решено в началните минути на сблъсъка. След типично силен за домакините старт и две бързи пропиляни ситуации за реализиране на попадение, привържениците на "артилеристите" видяха нещо, което едва ли са очаквали, че ще се случи. В рамките на само няколко секунди - между 7-ата и 8-ата минута, Арсенал вече изоставаше в резултата с 0:2.

Първо безспорно най-добрият състезател в срещата Виктор Моузес поде акция за гостите, подаде към Гомес, който пък продължи топката към Франко Ди Санто и последният я прати в мрежата за 0:1.

Непосредствено след подновяването на играта Уигън за втори път открадна кълбото и атака на тима, отново преминала през Моузес, завърши с неразбирателство в отбраната на домакините, неумела намеса на Войчех Шчесни и ново попадение за състава, ръководен от мениджъра Роберто Мартинес.

Това начало определено стъписа не само зрителите, но и цялата скамейка на лондончани, начело с Арсен Венгер. Французинът изглеждаше като обезумял, като не спираше да жестикулира и крещи на подопечните си.

Все пак в средата на първата част Росицки проби отдясно по нападението на състава си, центрира в наказателното поле, където включилият се на скорост бранител Томас Вермаелен реализира оказалия се почетен гол за "артилеристите" за крайното 1:2.

През второто полувреме работата на Ван Перси и Уолкът в нападение определено се оказа недостатъчна за нещо повече за отбора, а пък действията на Саня в отбраната на състава бяха просто отчайващи. Именно през неговата зона Моузес си правеше почти каквото реши, като на още два пъти той можеше да направи победата на "Латикс" още по-впечатляваща.

Включванията на Вермаелен пък в предни позиции в дадени моменти по-скоро вредяха на тима, тъй като в средата на отбраната оставаше празно пространство.

Така или иначе нова промяна в резултата не бе регистрирана, като Уигън продължи да изумява всички критици с безапелационното си представяне напоследък. Съставът съхранява шансовете си за оставане в елита, като разполага с актив от 34 точки и е на 16-ата позиция във временното класиране.

Арсенал пък насила направи битката за бронзовите отличия интересна, като отборът до момента събира 64 точки - само 5 повече от 4-ия и 5-ия тим в таблицата, съответно Тотнъм и Нюкасъл, информира livesport.